Hazine ve Maliye Bakanlığı, ulusal bir gazetenin bugünkü sayısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tahsis edilen makam aracı ve bazı bakanlık bürokratlarının çifte maaş aldıklarına dair iddialara yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, devletin sadece en üst makamlarının güvenlik gerekçesiyle zırhlı araç kullandığı ve tasarruf genelgesinde bakanların makam araçlarının zorunlu nedenlerle kapsam dışında tutulduğu ifade edildi.

YKS'de mağduriyet yaşayan öğrenciler için ÖSYM'den önemli karar YKS'de mağduriyet yaşayan öğrenciler için ÖSYM'den önemli karar

Çifte maaş iddialarına açıklama: Çifte görev ve sorumluluk

Bakanlık, bazı bakanlık bürokratlarının çifte maaş aldığı iddiasına da yanıt vererek, 1960'lı yıllardan beri kanunun verdiği yetkiyle ek sorumluluk alarak kamu iktisadi teşebbüslerine (KİT) atanıp kamu adına yönetim ve denetim yapan üst düzey bürokratların bu görevleri layıkıyla yerine getirdiğini belirtti.

Kanunla tavan getirilmesi planlanıyor

Açıklamada, "Gazetenin 'çifte maaş' dediği durum, çifte sorumluluk ve çifte görev kaynaklıdır. Bu önemli görev ve sorumluluğun karşılığında tek bir yerden aldıkları ücretlere ise yakında kanunla tavan getirileceği hususu daha önce tarafımızdan kamuoyuna duyuruldu. Vatandaşımızın kafasını karıştırmak amacıyla sürekli devam eden bu tarz ciddiyet dışı, günlük sansasyon maksatlı başlıklara itibar edilmemesi önem taşımaktadır" denildi.