Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerinde orman yangını başladı. İzmir ve Bolu'daki yangınların ardından, Muğla'da da Yatağan'ın Yava Mahallesi ile Ula ilçesinde saat 13.25'te eş zamanlı alevler yükseldi. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlara müdahale etmek üzere bölgeye hava ve kara araçları gönderdi. Alevlerle mücadele için 10 helikopter, 10 uçak, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer, çeşitli iş makineleri ve 294 personel görevlendirildi.

Ayrıca, Yatağan'daki alevlerin yayılmasının ardından 1000 küçükbaş hayvanın tahliyesi için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları da arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Yargıtay'dan Kiracılara Kritik Uyarı! Bu Detay Tahliyenize Neden Olabilir Yargıtay'dan Kiracılara Kritik Uyarı! Bu Detay Tahliyenize Neden Olabilir

Muğla Valisi İdris Akbıyık, ekiplerin yangınlarla mücadeleye devam ettiğini ve Yatağan'daki Nebiköy Mahallesi'nin tedbir amaçlı boşaltıldığını belirtti. Akbıyık, iki büyük yangının kontrol altına alınmasını umduklarını ifade etti.