SPK'dan 50 internet sitesi için kapatma talebi SPK'dan 50 internet sitesi için kapatma talebi

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenler odasındaki su ısıtıcılarının kaldırılmasını önerdi. Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın ise bu karara tepki göstererek, "Ekonomiyi düzeltmek için tasarruf önlemleri alınabilir, ancak bu öğretmenlerin içtiği bir bardak çayla mı olacak? Eğitim çalışanlarına bu şekilde yük bindirilemez" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda, "Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne dayanarak, öğretmenlerin ve diğer personelin sıcak içecekleri hazırlamak için elektrikli aletler kullanmasının uygun olmadığı" belirtildi.

Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, bu yazıyla ilgili yaptığı açıklamada, tasarruf tedbirlerine karşı olmadıklarını ancak öğretmenlerin dinlenme saatlerinde bir bardak çay içme hakkının ellerinden alınmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Aydın, devletin çalışanlarına bu imkanı sağlayabilecek güce sahip olduğunu belirtti ve tasarruf tedbirlerinin başka yöntemlerle uygulanması gerektiğini söyledi.