Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi

Barclays analistleri, Türkiye'nin yaz döneminde Türk lirasında kontrollü bir değer kaybına izin verebileceğini tahmin etti. Raporda, 2024 yılı boyunca Türkiye'de politika faizinin sabit kalacağı beklentisine de dikkat çekildi. 

Faiz oranlarında değişiklik beklenmiyor

Barclays'in raporunda, 2024 yılı boyunca Türkiye'deki politika faizinin sabit tutulacağı belirtiliyor. Analistlere göre, ekonomik yönetim, Türk lirasının değer kaybını kontrollü bir şekilde yönetmeye çalışacak. 

Türk banka tahvilleri cazip görünüyor

Barclays, daha önceki analizlerinde Türkiye'deki banka tahvillerine yönelik tavsiyesini de güncellemişti. Analistler, Türkiye banka tahvillerinin Körfez bölgesi de dahil olmak üzere diğer EEMEA banka tahvil piyasalarına kıyasla daha cazip olduğunu belirtildi. Özellikle Akbank ve Yapı Kredi'nin perp tahvillerinde yüksek carry getirisine dikkat çekilerek alım önerisinde bulunuldu.

Akbank ve Yapı Kredi tahvillerine alım önerisi

Barclays'in raporunda, Türk bankalarının perp tahvillerinin yüksek getiri sağladığına vurgu yapıldı. Analistler, Akbank ve Yapı Kredi'nin perp tahvillerinde alım yapılmasını önerdi.