Faiz İndirimi Beklentisiyle Altın ve Doların Yönü Hangi Tarafta? İşte Detaylar Faiz İndirimi Beklentisiyle Altın ve Doların Yönü Hangi Tarafta? İşte Detaylar

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ile imzalanan mutabakat zaptına dair bazı basın organlarında yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Bakanlık kaynakları, mutabakatın esas amacının iki ülkenin egemenliğine, güvenliğine ve bölgesel istikrara tehdit oluşturan terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi olduğunu vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak ile imzalanan "Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye Dair Mutabakat Zaptı"nın kapsamı detaylandırıldı.

Anlaşmanın içeriği şu unsurları içeriyor:

  • Askeri ve kolluk güçleri eğitimi
  • Terör örgütlerine karşı ortak mücadele
  • Ortak sınır güvenliği
  • Düzensiz göç ve sınırdan sızmalara karşı mücadele
  • Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele
  • İstihbarat bilgi alışverişi
  • Askeri savunma alanında işbirliği

Buna ek olarak, Bağdat'ta bir Ortak Güvenlik Koordinasyon Merkezi kurulacak. Bu merkez, Türkiye ve Irak tarafından görevlendirilecek general seviyesindeki komutanlar tarafından ortak olarak yönetilecek ve sivil personel de görev alacak. Ayrıca, Irak ordusuna bağlı Başika Üssü'nde bir Ortak Eğitim ve İşbirliği Merkezi kurulacak, burada eğitim ve bilgi paylaşımı yapılacak.

Bakanlık, ABD ve İngiltere'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne asker konuşlandırmasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenliğini olumsuz etkileyip etkilemeyeceğine dair sorulara da yanıt verdi. Kıbrıs adasında artan hareketlilik ve Güney Kıbrıs'ın faaliyetlerinin dikkatle izlendiği, KKTC'nin güvenliğine yönelik herhangi bir tehdit bulunmadığı ifade edildi.

Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 Ocak 2024'ten bu yana toplam 1,763 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, son bir haftada 337 kişi yakalandı ve yasadışı geçişlere yönelik 8,673 kişi engellendi. Yıl içinde engellenen kişi sayısı ise 70,712'ye ulaştı.