Güzellik merkezleri için bu işlemde kritik karar Güzellik merkezleri için bu işlemde kritik karar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, YouTube kanalında yaptığı açıklamalarla yeni Türk lirası geçmiş yatırımcılara önemli önerilerde bulundu. Memiş, geçtiğimiz haftanın altın piyasası değerlendirmelerini ve yeni haftaya yönelik öngörülerini paylaştı.

Memiş, yaptığı açıklamalarda söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek, özellikle altın yatırımcılarına dikkat çekici tahminlerde bulundu. İşte İslam Memiş'in öngörüleri:

Fed'in Faiz İndirimine Dair Beklentiler

Bu hafta açıklanan Fed tutanaklarının şahin tonda bir metin olduğunu belirten Memiş, Fed'in faiz indirimini yılın son çeyreğine ötelemeye çalıştığını ifade etti. Piyasaların bundan sonra Fed'in faiz indirimine yönelik adımlarını takip edeceğini söyleyen Memiş, yılın son çeyreğinde Fed'in faiz indirimi yapma olasılığının masada kalmaya devam ettiğini vurguladı.

Altın Fiyatları ve Piyasa Değerlendirmeleri

Haftayı iyimser şekilde bitirdiklerini belirten Memiş, altın fiyatlarının haftaya sert yükselişle başladığını söyledi. İran Cumhurbaşkanı'nın helikopter kazasında hayatını kaybetmesi gibi jeopolitik gerilimlerin yeniden fiyatlandığını belirten Memiş, ons altının 2450 dolar seviyesini, gram altının ise 2550 lira seviyesini gördüğünü aktardı.

Memiş, ons altının 2380 dolar destek seviyesinin altına düşmesi halinde 2280 dolar destek seviyesinin beklenmeye devam edeceğini de belirtti.

Gram Altın ve Elinde TL Olanlara Tavsiyeler

Bu hafta 1 kilogram altının değerinin dolar bazında 2710 dolar değer kaybettiğini, gram altının ise hafta başında 2550 liradan 2450 liraya gerilediğini ifade eden Memiş, bu düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Elinde TL olan yatırımcılara ise ons altının 125 dolarlık bir gerileme yaşadığını hatırlatarak, 2380 dolar destek seviyesinin kırıldığını ve 2280 dolara göz kırptığını belirtti. Memiş, elinde TL olanların altın pozisyonunu yüzde 50 oranında kapatabileceğini ifade etti.

Yıl Sonu İçin Gram Altın Tahmini

Yıl sonu için gram altın tahminlerini de paylaşan Memiş, gram altının 3000 TL seviyesine ulaşabileceğini öngördü. Düğün yapacaklar, altın borcu olanlar ve altın yatırımı yapacak olanlara bu alım fırsatını değerlendirmelerini tavsiye etti.