Güncel

İsrailli Generalden Tel Aviv'e 'Yenilgiyi Kabul Etme' Çağrısı: Hamas'ı Yenemeyeceğiz

İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, Tel Aviv'e yenilgiyi kabul etme çağrısında bulundu. Brik, ordunun Gazze'de Hamas'a karşı zafer kazanamayacağını belirtti.

Abone Ol

İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, Tel Aviv'e yenilgiyi kabul etme çağrısında bulundu. Brik, ordunun Gazze'de Hamas'a karşı zafer kazanamayacağını belirtti.

İsrail ordusu, masum sivillere rastgele ateş açarak insanlık dışı manzaralara sebebiyet vermeye devam ederken, her geçen gün daha fazla tükeniyor.

"Anlamsız Baskınlar Yapıyoruz"

Dünyanın birçok yerinden ve birçok lider tarafından gelen ateşkes teklifini göz ardı eden Netanyahu, kendi askerleri ve halkı tarafından da eleştirilere maruz kaldı. İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, Netanyahu ve İsrail ordusuna çağrıda bulundu.

Emekli Tümgeneral Brik, bir gazete için kaleme aldığı yazıda, "Gazze'de savaşmaya devam ediyoruz, işgal ettiğimiz topraklara defalarca saldırıyoruz, anlamsız baskınlar yapıyoruz ve bunun bedelini kanla ödüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yenilgiyi Kabul Edin"

Emekli general Brik, İsrail'in devam ettirdiği savaşın sadece kendi ülkelerine zarar verdiğinin altını çizdi. İsrail ordusunun binaları yıkmayı başardığını ve "hâlâ tünel kentinde kalan Hamas'ı" durduramadığını belirten Brik, "Hamas'tan ölenlerin yerinin gençlerle doldurulmasıyla savaşın İsrail'in aleyhine, boyutuyla tekrar tekrar yaşandığını" kaydetti.

"İsrail'in, gerekli insan gücüne sahip olmadığı için hedeflerinden bir tanesini bile gerçekleştirmeyi başaramayacağını" savunan Brik, İsrail ordusunun Hamas'a karşı zafer kazanamayacağı değerlendirmesinde bulunarak, Tel Aviv yönetimine yenilgiyi kabul etme çağrısı yaptı.