Sarıyer Memduh Paşa Yalısı'nda filmleri aratmayan bir soygun yaşandı. Yalıdaki şirkette çalışan özel güvenlik görevlisi, 4 suç ortağıyla birlikte kilidini kırdıkları kasadan 130 milyon dolarlık dövizi çuvallarla kamyonete yükleyip kaçtı.

Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü

Planlı Soygun

Olay, dün saat 03.30 sıralarında Sarıyer Kireçburnu'ndaki Memduh Paşa Yalısı'nda meydana geldi. Yaklaşık 1.5 yıl önce yalının içerisinde bulunan bir inşaat şirketinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Ahmet Y., detaylı bir soygun planı hazırladı. Gece saatlerinde alarmı susturduktan sonra maskeli ve siyah kıyafetli 4 kişiyi içeriye aldı. Hırsızlar, gri renkli bir kamyoneti yalıya yanaştırarak içerideki 4 kasanın kapısını kırdılar.

130 Milyon Dolarlık Soygun

Kasaları kıran hırsızlar, içeride bulunan yaklaşık 130 milyon dolarlık dövizi 3 çuvala doldurarak kamyonete yüklediler. Hızla olay yerinden uzaklaşan hırsızlar kayıplara karıştı. Sabah saatlerinde yalıya gelen işyeri sahibi Ümit E.'nin ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve yalıdaki kamera görüntülerini incelemeye aldı.

Güvenlik Görevlisi ve Suç Ortakları

Olayın ardından kimliği tespit edilen özel güvenlik görevlisi Ahmet Y.'nin, maskeli 4 kişiyi içeriye aldığı ve kasaların kilidini kırarak dövizleri çuvallara doldurdukları tespit edildi. Çuvalları kamyonetin kasasına yerleştirdikten sonra hırsızların kamyonete binerek uzaklaştıkları belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızları yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Görgü Tanığı Anlatıyor

Olayla ilgili konuşan Mete Aydın isimli bir vatandaş, “Ben sabah Kireçburnu sahilinde yürüyordum. Bir yalının önünde polis topluluğu olduğunu gördüm, geçtim gittim. Gün içinde yalının bekçisinin yalıyı soyup kaçtığını duydum” dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, hırsızların yakalanması için çalışmalar sürüyor.