Güncel

İstanbul'da maymun çiçeği görüldü mü? İl sağlıktan açıklama

İstanbul'da maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle gözlem altına alınan yabancı uyruklu bir kişinin test sonuçları hakkında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Abone Ol

İstanbul'da maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle gözlem altına alınan yabancı uyruklu bir kişinin test sonuçları hakkında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Beyoğlu ilçesinde sosyal medyada yayımlanan haberlere göre, yabancı uyruklu kişi maymun çiçeği hastalığı nedeniyle karantinaya alınmıştı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hastanın döküntülerinin kullandığı ilaç kaynaklı olduğunun tespit edildiği ve test sonucunun negatif çıktığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği hastalığı taşıdığına dair sosyal medyadan haberler paylaşılmıştır. Kişi sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir. Gerekli inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişi de maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir. Bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünü yapacak gerekli donanım ve kabiliyetlere sahip güçlü sağlık altyapımızın olduğunun bilinmesi, sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."