MHP Lideri Bahçeli'den UEFA'nın verdiği skandal cezaya sert tepki: Utanç duyulacak ilkellik! MHP Lideri Bahçeli'den UEFA'nın verdiği skandal cezaya sert tepki: Utanç duyulacak ilkellik!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) Haziran ayına ilişkin "İstanbul'da Yaşam Maliyeti Araştırması" yayımlandı. Araştırma sonuçlarına göre, İstanbul'da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre %79,5 oranında artarak 63.524 TL'ye ulaştı. İstanbul'da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti, Haziran ayında 63.524 lira olarak hesaplandı.

Yaşam Maliyetinde Aylık ve Yıllık Artışlar

Araştırma, İstanbul'da yaşamanın maliyetinin bir önceki aya göre %3,25 oranında arttığını ortaya koydu. Geçtiğimiz aya kıyasla yaşam maliyeti 2.001 lira yükseldi. Bir önceki yılın Haziran ayına göre ise İstanbul'da yaşam maliyetinin yıllık (son 12 ay) artış oranı %79,55 olarak gerçekleşti.

Temel Tüketim Maddelerindeki Fiyat Artışları

Temel tüketim maddelerinin fiyat artışlarına bakıldığında, en dikkat çekici fiyat artışlarından birinin %89,16 ile nohut fiyatlarında yaşandığı görüldü. Nohut, yıllık bazda %89,16 oranında artış gösterdi.