Güncel

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Pazartesi resmen ücretsiz olacak

İstanbul'da okulların açılmasına sayılı günler kala İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önemli açıklamalar yaptı. Öğrenci ve öğretmenler için ders zilinin 11 Eylül Pazartesi günü çalacağı şehrimizde, birçok önlem ve kolaylık getiriliyor. Bunlardan birisi de Pazartesi günü toplu taşımanın 8 saat ücretsiz olması.

Abone Ol

İstanbul'da okulların açılmasına sayılı günler kaldı ve bu özel gün için bir dizi önlem alındı. İşte, 11 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla ilgili alınan son dakika kararları.

Ders zili 11 Eylül'de çalacak

İstanbul'da 6.862 okulda, 2 milyon 922 bin 96 öğrenci ve 181 bin 831 öğretmen 11 Eylül'de ilk ders zilinin ardından eğitime başlayacak. Toplam 104.745 derslik kullanıma hazır durumda. Öğrenciler sınıflara geldiklerinde, 25.243.334 adet ders kitabı da sıralarında hazır olacak.

Sağlıklı beslenme ve kantin denetimleri

7.210 işletme İstanbul'daki okullarda faaliyet gösterecek, bu işletmelerin sağlıklı beslenme kriterlerine uygunluğu için denetimler artacak. Özellikle obezite ile mücadele adına alınan bu önlemler kapsamında, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri düzenli olarak denetimler yapacak.

Okul müdürleri de kantinleri denetleyecek

Okul müdürlükleri, kendi bünyelerinde kantin denetim komisyonları oluşturacak. Bu komisyonlar düzenli denetimlerle çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamayı amaçlıyor.

Öğrencilerin güvenliği sağlanacak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1.182 emniyet görevlisi ile okulların ve öğrencilerin güvenliğini sağlayacak. Ayrıca, 810 ekiple servis araçlarına yönelik düzenli uygulama yapılacak.

8 saat ücretsiz toplu ulaşım

Pazartesi günü için alınan karar doğrultusunda 06.00 - 14.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İBB, ayrıca okul servis araçlarına da ilk gün ücretsiz hizmet verecek.

Ulaşım sefer sayıları artacak

İETT, her gün bin 636 ek sefer yapacak ve Metro İstanbul 375 ilave sefer planlıyor. Bu ekstra seferlerle, toplamda 795 bin yolcunun toplu taşıma kullanması ve trafikten 380 bin aracın çekilmesi hedefleniyor.

Vapurlarda öncelik okul servislerine

Okul servis araçları, ilk iki gün arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. İDO'nun Sirkeci-Harem hattında yaya yolcular da ücretsiz seyahat edecek.

Trafik ve denetimler yoğunlaşacak

İstanbul trafiği, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Ulaşım Yönetim Merkezi (UYM) tarafından yakından izlenecek ve anında müdahale edilecek. Trafik Müdürlüğü ve Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü de koordineli bir şekilde denetimlerini arttıracak.