Güncel

İstanbul’da yaşayanlara müjde! 700 bin TL hibe, 100 bin TL taşınma yardımı

İstanbul’da kentsel dönüşüm projeleri hız kazanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Yarısı Bizden kampanyası kapsamında, Küçükçekmece Tevfik Bey Mahallesi’nde bulunan Güneş Sitesi'nin dönüşüm süreci başlatıldı. Bu kapsamda, site sakinlerine devlet tarafından hibe ve kredi desteği sağlanırken, TOKİ iş birliği ile yeni konutların inşası da devlet güvencesi altında yapılacak.

Abone Ol

Güneş Sitesi’nde dönüşüm başladı: Güneş Sitesi için yarısı bizden ve TOKİ desteği

Bakanlık, hak sahiplerinin yüzde 100 uzlaşı sağladığı projelerde devreye girerek kentsel dönüşümü hızlandırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Güneş Sitesi’nde yıkım çalışmalarına ait görüntüleri paylaşarak, “Yarısı Bizden kampanyası ile 700 bin TL hibe ve 100 bin TL taşınma yardımı sağlıyoruz” açıklamasında bulundu. Site sakinleri, TOKİ güvencesiyle yeni konutlarına kavuşacak.

Riskli yapılar dönüştürülüyor

Bakan Kurum, İstanbul’un riskli yapılarının dönüştürülmesinde büyük adımlar atıldığını belirterek, “Alan bazlı büyük dönüşümlerde vatandaşımız uzlaşı sağlamışsa biz devreye giriyoruz. Yarısı Bizden kampanyası ile dönüşüm projelerinde, devletimiz her zaman vatandaşının yanında” ifadelerini kullandı.

Güneş Sitesi’nde yer alan 8 blokta toplam 139 bağımsız birim, Bakanlık ekipleri tarafından yıkıldı. TOKİ, yıkımın ardından yeni konut ve yaşam alanlarının inşasına başlayacak. Bakanlık, dönüşüm sürecinde 1,5 milyon TL’ye kadar finansman desteği sağlıyor. Bu destek sayesinde hak sahipleri, konutlarını uygun ödeme koşullarıyla yeniden inşa ettirebiliyor.

Kentsel dönüşüm için yarısı bizden kampanyası devam ediyor

İstanbul’un 39 ilçesini kapsayan kentsel dönüşüm projelerinde hak sahipleri, Yarısı Bizden kampanyasından yararlanarak devlet desteğiyle yeni evlerine kavuşabiliyor. Hak sahiplerine bir konut için 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi ve 100 bin TL taşınma yardımı sağlanırken, diğer konutlar için ise 1 milyon 400 bin TL kredi desteği veriliyor. Ticari birimler için de benzer şekilde hibe ve kredi destekleri sağlanıyor.

Vatandaşlardan yoğun ilgi

Güneş Sitesi sakinlerinden Gülaçtı Karakaya, 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirterek, “İstanbul’da deprem riski çok yüksek. Evlerimizin yenilenmesi gerekiyor. Devletin sağladığı desteklerle kira öder gibi kendi evimizi alacağız” dedi. Bir diğer hak sahibi Huriye Başaran ise binalarının çok eski olduğunu ve dönüşümün hayat kurtaracağını ifade ederek, “Deprem olsaydı binamız yıkılacaktı. Şimdi devletimizin desteğiyle evlerimiz yenileniyor, mutluyum” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm sürecine güvenilmesi gerektiğini vurgulayan Zeki Dursun ise “Devletimiz bize her konuda yardımcı oldu. Dönüşüm, özellikle İstanbul için çok önemli. Herkesin bu sürece katılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Afetlere karşı dirençli yapılar için dönüşüm şart

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Dönüşüm Uygulamaları Daire Başkanı Yunus Emre Küçük, İstanbul’daki riskli binaların dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayarak, vatandaşları Yarısı Bizden kampanyasına katılmaya davet etti. Küçük, bu proje ile vatandaşların 700 bin TL hibe desteğiyle evlerini devlet güvencesinde yeniden inşa edebileceğini ve kalan borçlarını uygun ödeme koşullarıyla uzun vadede ödeyebileceklerini belirtti.