Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, vatandaşları serin yerler aramaya yöneltti. Ancak İstanbul'da sıcak hava yerini sağanak yağışa bırakacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan açıklamalara göre, yarın İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor.

Tasarruf Tedbirlerinde Yeni Adım: Kamuda Çifte Maaşa Sınır Geliyor! Tasarruf Tedbirlerinde Yeni Adım: Kamuda Çifte Maaşa Sınır Geliyor!

İstanbul İçin Yağış Alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu raporunu yayımladı ve Marmara Bölgesi için uyarıda bulundu. Rapora göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güney kesiminde yağış beklenirken, İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

AKOM'dan Uyarı Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan (AKOM) yapılan açıklamada, yarın İstanbul'da metrekareye 3 ila 10 kilogram arasında yağış düşmesinin beklendiği belirtildi. Rüzgarın ise poyrazdan orta kuvvette, akşam ise sert eseceği ifade edildi.

Hava Durumu Detayları

  • Yağış Başlangıç Zamanı: Yarın öğle saatlerinden sonra
  • Beklenen Yağış Miktarı: Metrekareye 3 ila 10 kilogram
  • Rüzgar Durumu: Poyrazdan orta kuvvette, akşam saatlerinde ise sert

İstanbulluların, sağanak yağış ve rüzgara karşı tedbirli olmaları öneriliyor. Yağışın etkili olacağı saatlerde özellikle trafiğe çıkacak olan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.