Öğretmenlerin uygulama sıkıntısına çözüm olmayı amaçlayan Milli Eğitim Akademisi, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nin yasalaşmasının ardından 1 Ocak 2025'te uygulamaya alınacak. Söz konusu Akademi ile Türkiye'de 96 saat olarak uygulanan öğretmenlik mesleği staj süresi, en az 240 saate yükseltilecek.

ADAY ÖĞRETMENLİK SİSTEMİ KALDIRILIYOR

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda Milli Eğitim Akademisi hakkında milletvekillerinin sorularını yanıt veren kanun teklifinin ilk onaylayan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, akademi eğitimi uygulamaya geçtikten sonra, aday öğretmenlik sisteminin de kaldırılmış olacağını belirtti.Maviş "Böylelikle öğretmenlerimizin üzerinde başka bir stres kaynağı olan aday öğretmenlik uygulaması akademinin içerisine alınmış olacak. Ayrıca akademinin uygulamaya başlamasıyla beraber Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü lağvedilecek. Hem genel müdürlük hem de enstitü personeli akademiye aktarılacak" ifadelerine yer verdi.

30 BÜYÜKŞEHİRDE KURULACAK 

Akademinin kurulumu hakkında da açıklamalara yer veren Maviş "30 büyükşehirde kurulması planlanıyor. Şu anda farklı büyükşehirlerde 11 tane MEB'in hizmet içi eğitim kurumları var. Öncelikli olarak bu 11 hizmet merkezi başta olmak üzere, diğer illerde de yine Bakanlığımızın okulları, büyük okulları ve bazı kurumları, Akademinin eğitim merkezleri olarak değerlendirilecek. Dolayısıyla herhangi bir yeni yapı ihdası, yeni bir yatırım ihtiyacı doğurmayacak şekilde mevcut imkanlardan yararlanılacak" ifadelerini kullandı.

17 Gündür Süren Hapşırma Nöbeti Devam Ediyor! Teşhis Konulamadı 17 Gündür Süren Hapşırma Nöbeti Devam Ediyor! Teşhis Konulamadı

KADEMELİ OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK

Akademide uygulama öğretmeni olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yürütülecek karşılıklı iş birliği çerçevesinde üniversitelerden eğitimcilerin görevlendirileceğini söyleyen Maviş, "Ayrıca kurumun kendi öğretmenleri içerisinden öncelikli olarak başöğretmenlerden, başöğretmenler temin edilemediği takdirde uzman öğretmenlerden, son kademede de en kıdemli öğretmenlerden eğitimci arkadaşlar seçilecek" şeklinde belirtti.