İstanbul, sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışlarla karşı karşıya kaldı. Meteoroloji'nin uyarıları sonrasında, şehrin çeşitli bölgelerinde sağanak yağışlar etkili oldu ve cadde ile sokaklarda su birikintileri oluştu. AKOM, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ekran Goruntusu 2024 08 27 120549 Nwzl

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda sabah saatlerinde başlayan sağanak, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak şeklinde görüldü. Şişli, Beşiktaş, Kağıthane ve Sarıyer gibi bölgelerde trafik yoğunluğu oluştu. D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nda sürücüler zor anlar yaşadı ve araçlar su birikintileri nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Ekran Goruntusu 2024 08 27 120540 Htmg

Yağışlar nedeniyle bazı toplu taşıma seferlerinde aksaklıklar yaşandı. Metro İstanbul, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hatlarının hava muhalefeti nedeniyle seferlerinin yapılamadığını duyurdu. Ayrıca, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda seferlerin Eminönü-Bağcılar arasında, T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda ise Küçükpazar-Alibeyköy Cep Otogarı arasında gerçekleştirildiği bildirildi.

Kuaför ve güzellik salonlarına 'pazar' muafiyeti! Kuaför ve güzellik salonlarına 'pazar' muafiyeti!

Sultanahmet gibi turistik bölgelerde de sağanak etkili oldu. Turistler, yağıştan korunmak için ağaçlar ve seyyar mısır satıcılarının tenteleri altında sığındı. Bazı vatandaşlar şemsiyelerle korunmaya çalışırken, diğerleri tramvay durakları ve binaların altındaki kapalı alanlarda yağıştan korunmaya çalıştı.

Zeytinburnu, Bahçelievler ve Bakırköy gibi bölgelerde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Dolmabahçe Tüneli Maçka çıkışında rögarlar yağış nedeniyle tıkandı ve itfaiye ekipleri bölgede çalışma başlattı. Ayrıca, Avrupa Yakası'nın bazı noktalarında su baskını ihbarları yapıldı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da 07.00 ila 12.00 saatleri arasında yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış öngörüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. AKOM da sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması çağrısında bulundu.