İtalya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani, Filistin devletinin inşasına destek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte asker göndermeye hazır olduklarını açıkladı. Tajani, “İsrail’i tanıyan ve İsrail tarafından tanınan bir Filistin devleti için BM ile işbirliği içinde asker göndermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Ateşkes Çabaları Sürüyor

Avvenire gazetesine verdiği röportajda Tajani, bölgede artan gerilime dikkat çekti. Lübnan’daki Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi sonrasında bölgedeki durumun hassas olduğunu belirten Tajani, "Ateşkes için çabalarımız her zamankinden daha fazla sürüyor" dedi.

Sivil Tahliyeleri İçin Hazırlıklar

Tajani, Tel Aviv, Beyrut ve Tahran’daki İtalyan büyükelçilikleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını ve acil durumları yakından takip ettiklerini belirtti. Ayrıca, İtalya’nın bölgedeki vatandaşlarını tahliye etmeye hazır olduğunu vurgulayan Tajani, "Herkesi bir an önce ayrılmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş'tan 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması: Partim aday gösterirse mutlaka kazanacağız Mansur Yavaş'tan 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması: Partim aday gösterirse mutlaka kazanacağız

BM Misyonu ile Asker Gönderme Planı

Filistin’de Gazze ve Batı Şeria’da farklı yönetimlerin bulunduğunu hatırlatan Tajani, Filistin yönetimi ile işbirliği yaparak, BM liderliğinde sınırlı süreli bir askeri misyonla bu durumu dengelemeyi amaçladıklarını belirtti. Tajani, "İsrail'i tanıyan ve İsrail tarafından tanınan bir Filistin devleti için BM ile beraber asker göndermeye hazırız" dedi. Ayrıca, Filistin’i tanımanın İsrail için barış inşasında ciddi bir seçenek olduğunu da ifade etti.

Lübnan'daki İtalyan Askerlerin Güvenliği Vurgusu

İtalyan bakan, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile yaptığı telefon görüşmesinde, Lübnan'da görev yapan İtalyan askerlerinin güvenliğinin sağlanmasını talep ettiğini açıkladı. Tajani, görüşmede Lübnan’daki masum sivillerin durumu ve artan can kayıplarına ilişkin endişelerini de dile getirdi.