31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde İYİ Parti'den Isparta'nın Yalvaç ilçesine Belediye Başkanı olarak seçilen Mustafa Kodal, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu: Yüksek faize devam Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu: Yüksek faize devam

Kodal, yaptığı açıklamada, "Memleketime ve hemşerilerime hizmet etmek amacıyla girdiğim siyaset yolunda, sizlerin desteğiyle 31 Mart 2024 tarihinde Yalvaç Belediye Başkanlığı görevine seçildim. Göreve başladığımda da belirttiğim gibi, herkesin belediye başkanı olarak tarafsız ve eşit hizmet etmek amacıyla parti kimliğimi ve rozetimi bir kenara bırakarak, sadece Yalvaç'ın ve Yalvaç halkının çıkarları doğrultusunda çalışmayı ilke edindik. Siyasi inancım gereği, Türk milliyetçiliği fikriyatında önce ülkem ve milletim, sonra şahsım ilkesiyle, siyasi partileri memlekete ve vatandaşa hizmet etmenin bir aracı olarak gördüm ve bu görüşümü sürdürmeye devam edeceğim.

Önemli olan memleketimiz Yalvaç'ı en iyi noktaya getirecek şekilde çalışmak, herkesle ve her kesimle barış içinde ortak hareket etmektir. Amacımız Yalvaç'a ve Yalvaç halkına hizmet etmektir. Bu kapsamda, memleketime ve siz değerli hemşerilerime daha güçlü ve daha faydalı hizmet sunabilmek amacıyla, bugün itibarıyla seçimlerde çatısı altında yarıştığım ve seçim döneminden bu yana üyesi olduğum İYİ Parti'den ayrılmaya karar verdim. Bu kararımın temelinde, şahsi siyasi amaçlar değil, yalnızca Yalvaç'ın daha iyi hizmet alması ve daha güçlü bir yönetim sürecinin birlikte oluşturulması bulunmaktadır. Kararımı kamuoyuna duyurur, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım," ifadelerine yer verdi.

Kodal'ın istifasının ardından, İYİ Parti'nin Isparta'daki ilçe belediye sayısı 1'e düştü.