Güncel

İzmir'den Sonra Karabük ve Aydın'da Orman Yangınları Çıktı

Karabük, Aydın ve İzmir'in Ödemiş ilçelerinde çıkan orman yangınları, yoğun müdahele ve ekip desteğiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Abone Ol

Karabük, Aydın ve İzmir'in Ödemiş ilçelerinde orman yangınları meydana geldi. İzmir'in Karşıyaka ve Bolu'nun Göynük ilçelerindeki yangınlar ise devam etmekte.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Karabük'ün Ovacık ilçesindeki Beydini köyü çevresindeki ormanlık alanda bir yangın başladı. Yangın ihbarının ardından, bölgeye 9 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer, 11 pikap, 4 ilk müdahale aracı ve 81 personel gönderildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Yangının çıkardığı duman ise yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki şehir merkezinden görülebiliyor.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesindeki Alhisar Mahallesi'nde de bir orman yangını başladı. Yangınla mücadele için Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Pirinççi Mahallesi Güzderesi mevkisindeki ormanlık alanda da alevler yükseldi. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bölgeye gönderildi. Yangın söndürme çalışmalarına helikopter ve uçak desteği de sağlanıyor.