Ak Parti'de kabine değişikliği sinyalleri verilmesinin ardından, kulislerden bazı bilgiler sızmaya başladı. İlk değişim tarihi de belirlenmiş durumda.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı yaşanan kayıpların ardından, AK Parti’de değişim süreci başlamış ve hangi bakanların istifasının isteneceğine dair iddialar gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'tan dönüşte uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında ve kabinede bazı değişiklikler olabilir. Duruma göre değerlendirmelerimizi yapacağız,” diyerek kabinede değişiklik olabileceğinin sinyalini vermişti.

Adana'da mezarlıkta katliam: 3 kadın silahlı saldırıda öldürüldü! Adana'da mezarlıkta katliam: 3 kadın silahlı saldırıda öldürüldü!

"Görevde Kalmamaları Gerek"

Kabinedeki değişikliğin zamanlaması ve hangi bakanların gideceği konusunda çok sayıda değerlendirme kulislerde dolaşıyor. Bir parti yetkilisi, “Eğer bakanlarla ilgili sorunlar varsa ve bunlar değiştirilmek isteniyorsa, bir gün bile daha görevde kalmamaları lazım. Aksi takdirde sorunlar daha da büyüyebilir,” şeklinde ifadelerde bulundu.

"Değişim Kongre ile Eş Zamanlı Olacak" İddiası

Birçok siyasetçi, kabine değişiminin parti kongresi ile aynı dönemde gerçekleşeceği düşüncesinde. Ancak, bu konuda parti içinde farklı görüşler olduğu da dile getiriliyor.

Bakanlıkta Milletvekilliği Şartı

Kabine değişikliğinin Erdoğan tarafından belirleneceği ifade edilirken, AK Parti içindeki bazı isimler, bakan olabilmek için öncelikle yönetici ya da milletvekili olmanın gerektiği konusunda hemfikir.

Ayrıca, AK Parti kulislerinde sıkça eleştirilen ve değişim gündemine gelen üç bakan bulunuyor: Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan. Bu bakanların hem milletvekillerinden hem de halktan tepki aldığı öne sürülüyor. Tarım ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın da zaman zaman bu eleştirilen isimler arasında yer aldığı, ancak bazılarının bu isimlere haksızlık yapıldığını savunduğu aktarılıyor.