Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda görev yapan öğretmenler için sosyal etkinliklerle ilgili yeni bir talimat yayımlandı. Bu kapsamda, sosyal etkinlik faaliyetlerini düzenli olarak yerine getirmeyen okullar, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından uyarı alacak.

Bütçe Teklifinde Şok! Otomobiller İçin ÖTV'ye Artış Geliyor Bütçe Teklifinde Şok! Otomobiller İçin ÖTV'ye Artış Geliyor

Son yıllarda öğretmenler için en çok üzerinde durulan konulardan biri sosyal etkinlikler oldu. MEB, okullarda yürütülen sosyal etkinlik faaliyetlerinin yeterli düzeyde olmaması durumunda gerekli önlemlerin alınması talimatını verdi.

Sosyal Etkinliklerin Önemi ve Uyarılar

Sosyal etkinlik girişlerinin e-okul sistemine, kulüp bazında sorumlu öğretmenler tarafından yapılması gerekiyor. İl genelinde istenilen düzeyde sosyal etkinlik yapılmaması halinde, İl Milli Eğitim Müdürlükleri harekete geçerek durumu takip edecek. Sosyal etkinlik girişini eksik yapan ya da yapmayan okullar tespit edilecek.

Bu görevi yerine getirmeyen öğretmenlerin haftalık 2 saatlik ek ders ücretleri bile kesilebilir. Bu nedenle okul müdürlerinin öğretmenlere sosyal etkinliklerin ay sonunda eksiksiz olarak sisteme girilmesi gerektiği konusunda düzenli uyarılar yapması zorunlu hale getirildi.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Takipte

Talimatlara uyulmaması veya gerekli sürecin takip edilmemesi durumunda, ilgili İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri okullara uyarı verecek.