Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) disiplinine ve itibarına zarar verebilecek her türlü girişime karşı olduklarını vurgularken, TSK'yı yıpratma çabalarına kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Ordumuzun disiplinine, itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin de karşısındayız. Kahraman ordumuzun yıpratılmasına, ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine de hiçbir surette müsaade etmeyiz.

Milletimizin göz bebeği ve peygamber ocağı TSK'nın gücüne güç katan her adımın yanındayız.

Bizim burada söylemeye hicap edeceğimiz hakaretleri üç beş oy uğruna sineye çekenler şimdi çıkmışlar yüzleri kızarmadan ahkam kesiyorlar.

Sınır ötesi ve okyanus ötesindekilerle ittifak yapıp iktidar hayali kuranlar bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye kalkıyor.

Türk demokrasisinin darbelerle ve darbeci zihniyetle hesaplaşmasını tamamlayabilmesi için sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur.

Meclisin yeni ve sivil anayasa yapması millete karşı ödevidir. Meclisin bu vazifesini yerine getirebilmesi için elimizden geleni yapacağız.

Kabine Toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar - Resim : 2

Görevi Kudüs davasına sahip çıkmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın günden güne pervasızlaşan bu saldırılara bigane kalması düşünülemez.

Şunu çok net söylemek durumundayım. 15 Temmuz milli irade destanına imza atan bir milletin, darbecilerin yaptığı anayasaya mecbur bırakılmasını doğruda adilde bulmuyoruz.

12. ayına giren Gazze'deki soykırım karşısında İslam aleminin daha kararlı bir duruş sergilemesi için çabalarımızı hızlandırdık.

Otel odasında sevgilisini darbederek öldürdü Otel odasında sevgilisini darbederek öldürdü

Yüreğimizin yarısı Mekke'dir geri kalanı da Medine'dir. Üstünde de bir tül gibi Kudüs vardır. Kudüs kırmızı çizgimizdir.

Narin yavrumuzun hunharca katledilmesi hepimizin yüreğine kor bir ateş düşürdü.

Milli mücadelede dönemin emperyalist güçlerine karşı diriliş destanını yazmış bir millet olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız.

Protesto eylemi sırasında İsrail güvenlik güçleri tarafından kalleşçe öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi evladımızı rahmetle yad ediyor ailesine ve arkadaşların baş sağlığı diliyorum."