Güncel

Kabine toplantısında gündem: Emekli maaşlarına düzenleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine, önemli gündem maddeleriyle bir araya geliyor.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısında, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren düzenlemeler ele alınacak. 1,8 milyon emekli için kök aylığın düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayanlar üzerine yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Bu sunumla birlikte emeklilerin maaşlarında yapılacak olası artışın detayları netlik kazanacak.

Emekli maaşlarına zam düzenlemesi

Habertürk'ün haberine göre, kabine toplantısında en çok merak edilen konular arasında emekli maaşlarına yapılacak zam bulunuyor. Kök aylığın mı artırılacağı, hazine desteğinin mi devam edeceği konusundaki nihai karar, Erdoğan’a sunulacak çalışmanın ardından netleşecek. Zammın kapsamı ve oranının belirlenmesinin ardından yasa değişikliği için adımlar atılacak. Bu düzenlemenin, zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekli ile sınırlı olması bekleniyor.

Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele

Kabine toplantısında, enflasyon oranları ve fahiş fiyat artışlarına karşı alınacak tedbirler de masaya yatırılacak. Haziran ayında yıllık enflasyonun yüzde 75,45’ten yüzde 71,60’a düşmesi sonrası, ekonomik göstergeler değerlendirilecek ve ek tedbirler görüşülecek.

NATO zirvesi ve dış ilişkiler

NATO'nun 75. yıl zirvesinde yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da gerçekleştirdiği temasları da kabine üyeleriyle değerlendirecek. Zirvede yapılan görüşmeler ve sonuçları ele alınacak, Suriye ile normalleşme süreci ve olası Erdoğan-Esad buluşması da toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. Yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da kabine toplantısının gündeminde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları toplantının ardından kamuoyuna açıklayacak.