Memur-Sen'den Karara Tepki

Kamuda tasarruf tedbirleri çerçevesinde alınan personel servislerinin kaldırılması kararı, çalışanlar arasında büyük tepki yarattı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, toplu sözleşme ile güvence altına alınan bir hakkın genelge ile geri alınamayacağını belirtti.

Samsun'da hareketli saatler: Balkondan atlamaya kalkışan kadını ekipler ikna etti Samsun'da hareketli saatler: Balkondan atlamaya kalkışan kadını ekipler ikna etti

'Kararı Gözden Geçirin'

NTV'ye konuşan Yalçın, "Toplu sözleşme hükümleri açıkça servis hizmeti sağlanabilir diyor. Sağlanamadığı durumlarda ise kişiye bir gidiş geliş bileti verilir," diyerek karara tepki gösterdi. Yalçın, bu kararın toplu sözleşme hukukuna aykırı olduğunu belirterek, "Karşılıklı imza altına alınan bir toplu sözleşmedeki hüküm, süresi dolana ve yeni bir hüküm ihdas edilene kadar uygulanır," dedi.

Yargı Yolu Görünüyor

Memur-Sen Genel Başkanı, kararın başka sorunları da beraberinde getireceğini ifade ederek, "Toplu sözleşme hükümleri istenirse bir genelgeyle askıya alınır gibi bir keyfilik çıkarmaya gerek yok," dedi. Yalçın, uygulama hayata geçirilirse konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Toplu Sözleşme Hakkı Korunmalı

Toplu sözleşme hukuku gereği, karşılıklı olarak imzalanan sözleşmelerin hükümleri, süresi dolana kadar geçerli oluyor. Memur-Sen, bu prensibin ihlal edildiğini savunarak, servis hizmetlerinin kaldırılmasının çalışanların haklarını ihlal ettiğini iddia etti.

Yalçın, bu kararın çalışanlar arasında büyük mağduriyet yaratacağını belirtti. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan kamu çalışanlarının işe gidip gelmekte zorlanacaklarını ve bu durumun verimliliği olumsuz etkileyeceğini ifade etti.