Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski bakan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada, savcı 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arasında değişen bir hapis cezası talep etti.

Kılıçdaroğlu, eski bakan Erdoğan Bayraktar'a yönelik ifadeleri nedeniyle "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçlamasıyla yargılanıyor. Savcının talebine göre, Kılıçdaroğlu bu suçtan dolayı 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arasında hapis cezası alabilir.

Dava, 17-25 Aralık sürecindeki sözleri sebebiyle Kılıçdaroğlu aleyhine açılmıştı ve 2016'da başlamıştı. İlk yargılama sonucunda davanın düşürülmesine karar verilmiş olsa da, Bayraktar'ın bu kararı temyiz etmesi üzerine üst mahkeme, yerel mahkemeye geri göndermişti. Bugün ise İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşma gerçekleşti.

Duruşma savcısı, Bayraktar'ın şikayetini geri çektiğine dair bir dilekçe sunduğunu ancak suçlamaların hala geçerli olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun, basın mensuplarının önünde Bayraktar'a yönelik ifadeleri mütalaada detaylandırıldı ve savcı, bu sözlerin ifade özgürlüğü kapsamında olmadığını savundu.

Savcı, Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlisine karşı hakaret suçundan 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, tarafların savunma hazırlığı yapabilmesi için duruşmayı erteledi.