Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde "değişim" çağrılarına yanıt verdi. CHP Belediye Başkanları Toplantısı'nda genel başkanlık koltuğunu bırakmak için şartlarını açıkladı.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın aktardığına göre, toplantıda önemli gelişmeler yaşandı. Kılıçdaroğlu, kürsüde yaptığı konuşmada, "Sonuna kadar CHP koltuğunda oturacağım diye bir şey yok. Eğer geçmişinde para pul ilişkileri, lekesi olmayan biri çıkarsa ben de bu görevi bırakacağım" dedi. Bu açıklama, partisinde şaşkınlık ve tartışmaların fitilini ateşledi.

Toplantının diğer önemli ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu idi. İddialara göre, toplantı öncesinde İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun arasında gerilim yaşandı. İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'na yönelik "Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum" şeklinde bir ifade kullandığı öne sürüldü. Ancak CHP cephesi bu iddiaları yalanladı.

Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun "değişim" vurgusuna ek olarak, "Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Mezarlıklar kendini vazgeçilmez sananlarla doludur" sözleri de dikkat çekti.