Güncel

Kira Fiyatlarında Yükseliş Bekleniyor

Düğün sezonuna giriş yapılması, memur atamaları olması, üniversite sınav sonuçları derken üç aylık zaman diliminde kiraların yükselişe geçeceği konuşuluyor. İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan bu süreçte büyükşehirlerde kiraların yüzde 20-30 oranında yükselebileceğinin sinyalini verdi.

Abone Ol

Düğün sezonuna giriş yapılması, memur atamaları olması, üniversite sınav sonuçları derken üç aylık zaman diliminde kiraların yükselişe geçeceği konuşuluyor.

'BÜYÜKŞEHİRLERDE DAHA FAZLA OLACAK'

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, "Üniversite öğrencilerinin tercihleri, memur atamalarının etkisi, konut arzının azalması ile birlikte ekim ayına kadar kiralık konutlarda yoğun bir taleple karşılaşacağız. Bu talep özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde daha fazla olacak" dedi. Taylan, "Kiralar ne yazık ki bu dönemde artacak. Ancak insanların alım gücü ortada. Asgari ücrete ara zam yapılmadı, emekli zammı belli" şeklinde konuştu.

'KONUT BULMAKTA ZORLANABİLİRLER'

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan da bu dönemde büyükşehirlerde kiraların yüzde 20-30 oranında yükseleceğini belirtti. "Bu dönemde memur atamaları, düğünlerin etkisi ile taşınmalar sıklıkla yaşanıyor" yorumunu yapan Akdoğan, "Yaşanan artış ile üniversite öğrencileri bu dönemde kiralık konut bulmakta zorlanabilir. Büyükşehirlerde kiralık konut bulmak da kiraları ödemek de zor" ifadelerine yer verdi.

"EV İÇİN FİNANSMAN SAĞLANMALI"

Yüksek kiraların çözümü için ülkedeki sosyal konut sayısının artırılması gerektiğine dikkat çeken Hakan Akdoğan, "Barınma krizinin çözümü için hem satılık konut hem kiralık sosyal konut sayısında artışa gidilmesi şart. Bu durum özellikle alt gelir grubu için çok önemli. Türkiye'de ev fiyatlarına ulaşımın kolaylaştırılması gerekli" dedi. Evi olmayan, belirli gelir grubuna sahip kişilere özel konut kredisi imkanı sağlanabileceğini de belirten Akdoğan, "Bu gelir grubuna ev için finansman sağlanmalı. Mevcutta uygulanan bir ekonomi programı var ancak barınma krizi daha da büyümeden atılacak adımların son derece önemli olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu.