Güncel

KKTC'de 1 bebeğin öldüğü, 6 bebeğin entübe edildiği hastane için inceleme başlatıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa'daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi'nde yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeklerden birinin hayatını kaybetmesi ve altısının entübe edilmesi üzerine geniş kapsamlı bir inceleme başlattı. 20 günlük Mihrimah Toymuradov’un ölümüyle sonuçlanan olay sonrası, polis soruşturma başlatarak dört sağlık çalışanını gözaltına aldı.

Abone Ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa'daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi'nde yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeklerden birinin hayatını kaybetmesi ve altısının entübe edilmesi üzerine geniş kapsamlı bir inceleme başlattı. 20 günlük Mihrimah Toymuradov’un ölümüyle sonuçlanan olay sonrası, polis soruşturma başlatarak dört sağlık çalışanını gözaltına aldı.

Aileler İddiaları Gündeme Getirdi

Hayatını kaybeden bebek Mihrimah Toymuradov'un ailesi ve diğer bebeklerin aileleri hastane önünde toplanarak hastane yönetimine karşı tepki gösterdi. Aileler, bebeklere beslenme amacıyla sıvı besin yerine yanlışlıkla tıbbi alkol verildiğini öne sürdü. Bu iddialar, yetkililerin olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatmalarına neden oldu.

KKTC Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı’ndan Açıklamalar

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, olayla ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirerek, soruşturmanın yakından takipçisi olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, "Kaybettiğimiz bebeğimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı, diğer etkilenen bebeklerin en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum." dedi.

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de olayın tüm boyutlarıyla araştırılacağını ve herhangi bir ihmal varsa sorumluların cezalandırılacağını vurguladı. Dinçyürek, sürecin yargıya taşındığını ve soruşturmanın şeffaf bir şekilde yürütüleceğini belirtti.

Olayla İlgili Gelişmeler Yakından İzleniyor

Kamuoyunun büyük tepkisini çeken olayla ilgili detaylı incelemelerin ardından sorumluların cezalandırılması bekleniyor. KKTC Sağlık Bakanlığı ve polis, bebeklerin sağlık durumlarını yakından takip ediyor ve yeni doğan yoğun bakım ünitesindeki ihmal iddialarını titizlikle araştırıyor.