KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Ercan Havalimanı'nın yeni pist ve terminal binasıyla KKTC'nin dünyaya açılan penceresi olacağını belirtti. Arıklı, projenin KKTC için prestijli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Güney Kıbrıs'a fark attığımız projelerden biri. Bölgenin en büyük havalimanı olacak. Gurur duyduğumuz bir proje." dedi.

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Yeni terminal binası ve pistin açılışının 20 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini ifade eden Arıklı, Ercan Havalimanı'nın yap-işlet-devret modeliyle inşa edildiğini ve 450 milyon avro yatırım yapıldığını belirtti.

Yeni pistin geniş gövdeli büyük uçakların inmesine imkan sağladığını ve bu durumun turist sayısının artmasına ve bilet fiyatlarının düşmesine katkı sağlayacağını belirten Arıklı, Ercan Havalimanı'nın yıllık 4 milyon yolcu kapasitesinin yeni terminal ve pistin hizmete girmesiyle 7-8 milyona çıkabileceğini söyledi.

Ercan Havalimanı'nın teknik donanımının dünyada sayılı havalimanları arasında yer aldığını ve terminal binasının gelecekteki taleplere göre "tam akıllı" hale getirilebileceğini ifade eden Arıklı, projenin KKTC ekonomisine yıllık yaklaşık 30 milyon avro katkı sağlayacağını belirtti.

Ercan Havalimanı'nın büyük bir ekonomik kazanım olduğunu vurgulayan Arıklı, yap-işlet-devret modeliyle Gelir İdaresi'ne yılda yaklaşık 30 milyon avro tutarında bir kazanç sağladığını ve projenin tamamlanmasıyla birlikte 1 milyar avro değerinde bir havalimanının KKTC'ye kalacağını ifade etti.