Kırıkkale’de 19 gün önce kaybolan 47 yaşındaki Sevgi Gülden Yalçıner’in cesedi, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) sualtı timleri tarafından Kızılırmak'ta, 7 metre derinlikte bulundu. Yalçıner'in miras anlaşmazlığı nedeniyle öldürüldüğü iddia edilirken, cesedinin tabanca ile vurulduktan sonra 70 kilogram kaldırım taşları ve telle sarılarak nehre atıldığı tespit edildi. Cinayetle bağlantılı olarak, aralarında Yalçıner'in iki kardeşinin de bulunduğu beş kişi tutuklandı.

Olayın ardından yürütülen soruşturmada, Yalçıner'in kardeşleriyle miras davası nedeniyle anlaşmazlık yaşadığı ortaya çıktı. Kardeşleri Ş.G. ve Y.G. ile birlikte komşuları K.U., D.G., ve H.U. cinayetle suçlanarak tutuklandılar. Ceset, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

MEB'den Ek Ders Saatleri İçin Yeni Düzenleme! Tüm Eğitim Kurumları İçin Zorunlu MEB'den Ek Ders Saatleri İçin Yeni Düzenleme! Tüm Eğitim Kurumları İçin Zorunlu

JÖAK timleri, daha önce Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'in cesedini bulmuştu ve bu olayda da başarılı bir arama gerçekleştirdiler.