Güncel

Kredi çekmeyi düşünenler dikkat! Rakamlar değişti...

Bankalar, son dönemde artan talep ve ekonomik gelişmeler ışığında sıfır faizli kredi kampanyalarını yeniden düzenledi. Faizsiz kredi tutarı 50 bin TL'ye kadar çıkarıldı. Peki, diğer kredi türlerinde durum ne? Ekonomist Muhammet Bayram, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Faizsiz kredi kampanyalarında son durum

Son dönemde bankalar, müşterilerine 50 bin TL'ye kadar sıfır faizli kredi imkanı sunmaya başladı. Bu tutarın daha da yükselmesi beklenmiyor. Bayram, enflasyonla mücadele kapsamında piyasadaki Türk lirasının çekilmeye devam edilmesi halinde, bu tutarın bir miktar daha artırılabileceğini belirtti. Ancak, bankaların bu tür kampanyaları yıl sonuna kadar sürdüreceği tahmin ediliyor.

Tüketici, taşıt ve konut kredilerinde faiz oranları

Tüketici kredileri için 24 ay vadede 100 bin TL çekmek isteyen bir müşteri, %4.54 faiz oranıyla karşılaşıyor. Bu durumda, aylık ödeme 7.895 TL olurken, toplam geri ödeme tutarı 189.500 TL'yi buluyor.

Taşıt kredilerinde ise 1 milyon TL'lik bir kredi çekildiğinde, faiz oranı yine %4.54 olarak uygulanıyor. Aylık taksit tutarı 78.958 TL olup, toplam geri ödeme 1.895.013 TL'ye ulaşıyor.

Konut kredilerinde durum biraz daha farklı. 120 ay vade ile 3 milyon TL'lik bir kredi çekildiğinde, %3,49 faiz oranı geçerli oluyor. Aylık ödeme 106.434 TL, toplam geri ödeme ise 2.772.189 TL olarak hesaplanıyor.

Kredi kartları ve diğer faiz oranları

Kredi kartları için şu anda nakit çekim ve kredili mevduat hesabı (KMH) akdi faiz oranları %5 ila %5.30 arasında değişiklik gösteriyor. Bayram, kredi faizlerinin daha fazla yükselmesini beklemediğini ifade ediyor. Faiz indirimi yapılması durumunda ise, kredi faizlerinde hızlı bir düşüş yaşanmayacağını, bunun yerine kademeli bir düşüş olacağını öngörüyor.