Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), parasal sıkılaşma politikaları çerçevesinde kredi kartı kullanımında yeni düzenlemeler getirdi. Yılın başında bankalar, müşterilerin düşük faiz oranlarından yararlanarak nakit avans kullanımını artırması üzerine, taksitli nakit avans uygulamasındaki 12 aylık sınırı 6 aya düşürmüştü. Ancak, bu değişiklikle beklenen soğuma sağlanamadığı için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) devreye girdi ve sınır 3 aya kadar indirildi.

Bu ilimizde bir çok ilçe milli eğitim müdürü değişikliği yapıldı! İşte atanan o isimler... Bu ilimizde bir çok ilçe milli eğitim müdürü değişikliği yapıldı! İşte atanan o isimler...

Bu yeni düzenleme, kredi kartı sahiplerinin nakit avans çekimlerinde 3 ayın üzerinde taksit yapmalarını engellemeyi amaçlıyor. Yüzde 5 seviyesindeki faiz oranlarına rağmen taksitli nakit avans uygulamasına yönelik yoğun ilgi, ekonomi yönetimini bu adımı atmaya yöneltti. Ayrıca, bankalar artık müşterilerine kredi kartı limitleriyle eşdeğer miktarda nakit avans limiti tanımayacak; BDDK'nın talimatıyla, kredi kartlarında nakit avans işlemlerinde yüzde 25 sınırı uygulanacak. Bu durumda, örneğin 10 bin TL limitli bir kredi kartı sahibi, en fazla 2 bin 500 TL nakit avans çekebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, kredi kartı işlemlerinde uygulanan taksit düzenlemelerine yönelik eleştirileri, bankacılık sektöründe yeni yasakların gündeme gelebileceği yönünde yorumlara yol açtı. Kredi kartı kullananların bu yeni düzenlemelere dikkat etmeleri ve harcamalarını buna göre planlamaları gerekiyor.