Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı MPOX (Maymun Çiçeği) rehberine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla tepki gösterdi. Prof. Dr. Ceyhan, vaka bulunmadığı belirtilirken rehber hazırlanmasını eleştirerek, daha uygun bir adımın "Salgın Hazırlık Planı" yayımlanması olacağını vurguladı.

"Vaka Yoksa Rehber Neden Var?"

Prof. Dr. Ceyhan, yaptığı paylaşımlarda Sağlık Bakanlığı'nın bu yaklaşımını "tuhaf" olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı: "T.C. Sağlık Bakanlığı MPOX rehberi hazırlamış. Vaka yok deyip rehber hazırlamak tuhaf olmuş. Madem vaka yok, o zaman 'Salgın hazırlık planı' yayınlanmalıydı. Haydi rehber hazırlandı, karantina niye 14 gün?"

Karantina Süresi Eleştirisi

Prof. Dr. Ceyhan, rehberde belirtilen 14 günlük karantina süresine de dikkat çekerek, bu sürenin bilimsel temellerle uyuşmadığını belirtti. "Karantina, temaslılara maksimum inkübasyon süresi kadar uygulanan izolasyondur. İnkübasyon süresi 5-21 gün olduğuna göre, 14 gün nereden çıktı?" diyen Ceyhan, bu konuda daha net ve bilimsel bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Hekimlere Eğitim Çağrısı

Ticaret Bakanlığı'ndan Sosyal Medya Üzerindeki Gayrimenkul İlanlarına Sıkı Denetim Ticaret Bakanlığı'ndan Sosyal Medya Üzerindeki Gayrimenkul İlanlarına Sıkı Denetim

Son olarak, Prof. Dr. Ceyhan, Sağlık Bakanlığı'na hekimler için acilen online görsel kurslar başlatılması çağrısında bulundu. Bu tür eğitimlerin, hekimlerin salgın hastalıklarla daha etkili mücadele edebilmesi için önemli bir adım olacağını belirtti.