Kredi kartı limitini düşürenler ücretten muaf olacak

Yasalaşma süreci devam eden kanun teklifine göre, kredi kartı limiti 100.000 TL’nin üzerinde olan kişilerden 750 TL hizmet bedeli tahsil edilecek. Ancak bu bedelden kaçınmak isteyen birçok vatandaş, kart limitlerini 100 bin TL altına indirerek kesintiden muaf kalmaya çalışıyor. Kanun teklifi yasalaşmadan önce limitini düşüren kişilerden bu ücret alınmayacak. Aynı şekilde, kredi kartlarını iptal edenler de bu ücretten etkilenmeyecek.

Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak

Kredi kartlarından 750 TL'lik kesinti, kanun teklifi yasalaştıktan sonra Ocak 2025 itibarıyla uygulanmaya başlayacak. Bu ücret bankalar tarafından otomatik olarak kesilecek ve her yıl Yeniden Değerleme Oranı’na göre artış gösterecek. Kredi kartı kullanıcılarının hesaplarından kesilecek bu tutar, Savunma Sanayii Fonu’na aktarılacak.

Sosyal Medya Fenomeni 'Jahrein'e Müstehcenlik Davası Açıldı! İstenilen Ceza Belli Oldu Sosyal Medya Fenomeni 'Jahrein'e Müstehcenlik Davası Açıldı! İstenilen Ceza Belli Oldu

Kart limiti yükselirse tekrar kesilmeyecek

Düzenlemeye göre, 750 TL’lik hizmet bedelini ödeyen kişiler, yıl içinde kredi kartı limitlerini artırsa bile yeniden bir ücret ödemeyecek. Aynı şekilde, kredi kartlarının yenilenmesi durumunda da bu bedel tekrar alınmayacak.

Vatandaşların tepkisi büyüyor

Savunma Sanayii Fonu'na katkı için yapılacak bu kesintiye birçok vatandaş tepki göstermiş durumda. Kredi kartı limitlerini düşüren ya da kartlarını kapatan vatandaşların sayısı hızla artarken, bu yeni düzenlemenin hangi etkileri olacağı merak ediliyor. Bankaların bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği ve vatandaşların bu duruma nasıl tepki vereceği ise ilerleyen günlerde netleşecek.