Kripto para lideri Bitcoin, kritik denegleri de alt üst ederek ivmesini yukarı çevirdi. Hafta sonu ABD’de “Bitcoin 2024” konferansında açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Trump; tahminlerin tam tersine, Bitcoin’i stratejik rezerv varlık olarak adlandırmadı. FakatTrump, “Asla Bitcoin satmayın” açıklamasını yaparak, Başkan olması durumunda, ABD hükümetinin de elinde olan BTC’leri “satmama” yönünde duruşunu göstereceğini belirtti.

BİTCOİN'DE RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ 

ABD Başkan Adayı Trump, ABD’yi, dünyanın kripto başkenti ve süper gücü olmasını sağlayacağını da ileri sürdü. Bütün bu açıklamalarda Bitcoin fiyatı 29 Temmuz 2024 hareketlerinde, son 7 haftanın da en fazla seviyelerine ulaştı ve 70 bin doların kıyısına tutundu. Sabah saatlerinde işlemler 69 bin 500 dolara yakına dayanırken; BTC, temmuz ayında gördüğü 53 bin 500 dolar dip seviyesine göre %30 gibi ciddi bir oranda yükseliş kaydetti.

BİTCOİN'DE TAHMİNLER NE YÖNDE?

MEB’den Okullara Denetim Hareketi: Eksiklikler Tutanakla Belgelenecek! MEB’den Okullara Denetim Hareketi: Eksiklikler Tutanakla Belgelenecek!

Bitcoin’de 5 günlük ortalama seviyenin de olduğu 68 bin-69 bin dolar bandı kısa vadede ilk destek olarak tanımlanıyor. Bu sevieylerin altında kalan seviyelerde, tekrar 65 bin dolara varabilecek geri çekilmeler yaşanabileceği aktarıldı.

Mevcutta ise 70 bin dolar seviyesi psikolojik bir direnç olarak mercek altına alınıyor. BTC’de bu direnci geçmesi durumunda 72 bin dolar seviyesinin teknik hedef haline geleceği açıklanıyor.

YATIRIMCILARA 'DİKKATLİ OLUN' ÇAĞRISI

Uzmanlar geçtiğimiz hafta ABD’de Bitcoin ETF’lerine 1 milyar doları geçen tutarda bir giriş yaşandığını söyleyerek; kısa vadeli beklentilerin gerçekleştiğini, ciddi yükselişlerin yaşandığını ve önemli dirençlere yaklaşıldığını, Trump’ın da şimdilik “rezerv varlık tanımlaması” yapmadığını, bu sebeple kâr satışlarının yaşanabileceğini ve yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdiler.