Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından açıklandı. Üniversite eğitimi için farklı şehirlere gidecek öğrenciler, başvurdukları KYK yurtlarına ait sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler.

2024-2025 KYK Yurt Sonuçları Nasıl Sorgulanır?
KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet sisteminden öğrenilebilecek. Öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlara erişim sağlayabilecekler.

Kayıt İşlemleri
KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini belirtilen tarihlerde e-Devlet üzerinden veya yurda şahsen giderek tamamlayabilecekler.

Yurt Ücretleri
KYK yurtlarında barınmaya hak kazanan öğrenciler, ilk kayıt ücretini ödedikten sonra her ayın son gününe kadar yurt ücretini ödemek zorundalar. Eylül ayı için bu süre 15 Eylül saat 23.00’e kadar uzatılmıştır. Süresi içinde ödeme yapmayan öğrencilerin yurt kayıtları iptal edilecektir.

SGK’dan Personel Alımı İçin Duyuru Geldi! Başvuru Tarihi ve Gerekli Belgeler Belli Oldu SGK’dan Personel Alımı İçin Duyuru Geldi! Başvuru Tarihi ve Gerekli Belgeler Belli Oldu

Kimler KYK Yurtlarında Ücretsiz Kalabilir?

  • Şehit eşi ve çocukları,
  • Gazi ve gazi çocukları,
  • Anne ve babası vefat etmiş 25 yaşını geçmemiş öğrenciler,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı yurtlarda kalanlar,
  • Devlet koruması altındaki öğrenciler.

Sonuçlar ve kayıt işlemleri hakkında detaylı bilgiye e-Devlet üzerinden erişilebilir.