Yeni Vergi Düzenlemesi Meclis'e Sunuldu: İşte Madde Madde Değişiklikler Yeni Vergi Düzenlemesi Meclis'e Sunuldu: İşte Madde Madde Değişiklikler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen LGS merkezi sınavı, yurt içinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda ve 62 bin 663 salonda yapılıyor. Yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okulda ve 35 salonda gerçekleştiriliyor. Ayrıca, özel durumu olan 187 öğrenci evde veya hastanede sınava girecek, görme engelli 82 ve az gören 292 öğrenci için gerekli tedbirler alındı.

İki oturumda gerçekleştirilecek

Sınav, iki oturum halinde uygulanacak. İlk oturum 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. İlk oturumda, 50 soruluk sözel alandan sorular yöneltilecek ve öğrencilerin 75 dakikası olacak. Bu oturumda, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden sorular yer alacak. İkinci oturumda ise, 40 soruluk sayısal alandan matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular sorulacak ve bu bölüm için öğrencilere 80 dakika süre tanınacak.

Sınav puanı hesaplama ve giriş belgeleri

Öğrencilerin sınav puanları, her bir alt testteki doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Sınava girecek öğrencilerin, fotoğraflı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile sınav salonlarına alınacakları belirtildi.

Sonuçlar 28 Haziran'da açıklanacak

LGS merkezi sınav sonuçları, 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün, Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte, liselere yerleştirme süreci de başlamış olacak.

Geçtiğimiz yıl, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle sadece birinci dönem konularından soru sorulmuştu. Bu yıl ise, 8. sınıf müfredatındaki tüm konular sınav kapsamına dahil edildi.