Güncel

LGS'de 3. nakil süreci ne zaman başlayacak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) adı altında yerleştirme sonuçlara bağlı olarak üçüncü nakil süreci yarın öğrenciler için başlayacak. Söz konusu başvuruların, 14 Ağustos tarihinde tamamlanacağı belirtildi. Tercih süreci ne zaman sona erecek, Yatılılık yerleştirme başvuruları ne zaman alınacak? İşte merak edilen detaylar...

Abone Ol

Yapmış oldupu tercihler ile herhangi bir eğitimi kurumuna yerleşemeyen ya da okulunu bulunduğu adresin yakınına almak isteyen öğrenciler için LGS'de ilk nakil süreci 22 Temmuz tarihinde başlamıştı. Birinci nakil işlemleri sonrasında sonuçlar erişime açıldı.

Yerleştirm sonuçlarına bağlı olarak yapılan ikinci nakil tercih başvuruları da tamamlandı. Söz konusu sonuçların bugün ilan edileceği düşünülüyor.

Tercih süreci ne zaman sona erecek?

2. nakil sürecinde bir okula yerleşemeyen öğrenciler için 3. nakil işlemleri bugün başlayacak. 6 ile 14 Ağustos arasında yer olan kontenjanlara, hiçbir yere giremeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları kabul edilecek.

LGS için yerleştirme dönemi 16 Ağustos tarihinde sona erecek.

Yatılılık yerleştirme başvuruları ne zaman alınacak?

Okul ve kurumlar yatılılık başvuruları da ağustos ayından alınmaya başlayacak. Başvurular, 19 ile 23 Ağustos'ta okul ve kurumlara ferçekleştirilmesi isteniyor. Yatılılık yerleştirme sonuçları 26 Ağustos'ta duyurulacak.