2 Haziran 2024 Pazar günü uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı hakkında merak edilen sorular arasında, üç yanlışın bir doğruyu götürüp götürmeyeceği ve puanlamaya okul notunun dahil edilip edilmeyeceği yer alıyor.

  1. sınıf öğrencileri, 2 Haziran'da hayatlarını etkileyecek önemli bir sınava girecekler. Bir yıl boyunca yoğun bir tempoda çalışan öğrenciler ve onların velileri, sınav günü için büyük bir heyecanla bekliyor. Peki, LGS'de üç yanlış bir doğruyu götürecek mi?

LGS'de Üç Yanlış Bir Doğruyu Götürecek Mi?

LGS, 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. İlk oturum 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Sınavda toplamda 90 soru sorulacak. Sınavda üç yanlış bir doğruyu götürecek. Bu durum, her bir dersin puan ağırlığı farklı olduğu için herhangi bir karmaşaya sebep olmayacak. Her bir test kendi içerisinde ayrı bir değerlendirmeye tabii tutulacak.

Her bir testin puanlaması şöyle olacak:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunulacak Emekli Zammı Seçenekleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunulacak Emekli Zammı Seçenekleri
  • Matematik, Türkçe ve Fen Bilimleri: Her bir doğru yanıt 4 puan olarak değerlendirilecek.
  • İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil: Her bir doğru yanıt 1 puan olarak değerlendirilecek.

Bu sistemde, matematik testinde yapılan üç yanlış, matematik testinde yapılan bir doğruyu götürecek. Benzer şekilde, diğer testlerde de her üç yanlış, ilgili testteki bir doğruyu götürecek. Her testin ham puanı ayrı olarak hesaplanacak.

Puanlamaya Okul Notu Dahil Edilecek Mi?

LGS'de puanlamaya okul notunun etkisi olmayacak. Sınav puanı, yalnızca sınavda yapılan doğru ve yanlış cevaplara göre belirlenecek. Öğrencilerin okulda aldığı notlar, LGS puanına dahil edilmeyecek.