Haziran ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı Haziran ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

LGS 2024 sınav sonuçları MEB tarafından adayların erişimine açıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, LGS 2024 taban puanları ve yüzdelik dilimleri sorgulamaya başladı. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 81 ildeki liselerin başarı sıralamaları ve taban puanları merak konusu oldu. Peki, LGS 2024 taban puanları açıklandı mı?

LGS Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimler 2024

LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler, sınava katılım sağlayan adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, 2024 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler MEB tarafından adayların erişimine açılacak. Peki, LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri nereden ve nasıl sorgulanacak?

LGS 2024 Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimler Açıklandı mı?

LGS 2024 taban puanları ve yüzdelik dilimler, adayların erişimine henüz açılmadı. MEB tarafından LGS ilk tercihlerin yapılmasının ardından, taban puanları ve yüzdelik dilimlerin erişime açılması bekleniyor. Bu nedenle adaylar, geçtiğimiz yıl e-Okul üzerinden yayımlanan LGS 2023 taban puanları ve başarı sıralamalarını görüntüleyebilecek. Adaylar, tercih edecekleri liseleri il/ilçe ve okul türü seçimleri yaptıktan sonra görüntüleyebilecekler.

2023 E-Okul LGS Taban Puanları için Tıklayınız

LGS Kaç Tercih Hakkı Tanınacak?

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede, tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla, öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek. Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3'ü seçilebilecek.

Yerel Yerleştirme ve Merkezi Yerleştirme Tercihleri

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecekler.

Yerel yerleştirme tercih ekranındaki "yeşil" renk, öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulları; "mavi" renk, komşu kayıt alanında yer alan okulları; "kırmızı" renk ise il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarını tarif edecek.