Emeklilerin beklediği kök maaş düzenlemesi, torba taslağına girmedi. Bu durumda maaşı 10 bin TL altında olan emekliler hiç zam alamayacak.

Milyonlarca emekli, 3 Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyon verisini bekliyor. Bu veri ile memurların ve emeklilerin alacağı zam oranı belli olacak. Ancak, kök maaşa düzenleme yapılacağı konuşulurken, sürpriz bir gelişme yaşandı. Hükümetin Meclis'e sunacağı torba yasa taslağına emeklilerle ilgili kök maaş düzenlemesi dahil edilmedi.

Zamsız Kalacaklar

Bu gelişme ile maaşı 10 bin TL'nin altında olan emekliler hiç zam alamayacak. Son sözün Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olduğu belirtilirken, kök maaş düzenlemesinin torba taslağına girmemesi yaklaşık 3,6 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Yasa taslağına kök maaş düzenlemesinin dahil edilmemesi eleştirilere yol açtı.

“Bilnet Okullarında Şampiyonluk Çoşkusu” “Bilnet Okullarında Şampiyonluk Çoşkusu”

Kök Maaş Nasıl Hesaplanıyor?

Örneğin, kök maaşı 8 bin TL olan bir emekli, tahmini 6 aylık enflasyon farkı %25 olarak açıklanmışsa ve en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL artırılmadan kalırsa, oransal zamdan yararlanamayacak. Bu durumda, maaşa herhangi bir zam yapılmamış olacak.