Fatih Altaylı, yaz sonuna doğru elektriğe yüzde 35 ila 40 arasında bir zam daha yapılacağını ve Aralık ayında ise bu oranının yüzde 60'ı bulacağını söyledi. Altaylı, "Ben Ağustos sonu olacak demiştim, onlar beni yanılttılar ve Haziran sonunda yüzde 39 zam yaptılar. BBDK'dan bana gelen bilgiye göre yaz sonuna doğru yüzde 35 ila 40 arasında, Aralık ayında ise yüzde 60’lık bir zam daha yapılacak" dedi. Ayrıca, bu zammın daha erkene çekilebileceğini de belirtti.

Altaylı'dan Mustafa Varank'a eleştiri

Altaylı, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Mustafa Varank’a yönelik eleştirilerde bulunarak, "Varank diyordu ya o artmadı, bu artmadı. İstanbul’da fiyatlar neden arttı diye. Biz de buradan soralım, ne arttı? Kömür mü arttı? Güneş mi arttı, rüzgar mı arttı? Ama elektriğe yüzde 38 zam yapıldı" ifadelerini kullandı.

Zamların nedeni: Dağıtım firmalarının zararları

FETÖ'nün Yeni Eğitim Yapılanması Deşifre Oldu: 'ARTI 1' İsimli Yedek Birim Kurmuşlar FETÖ'nün Yeni Eğitim Yapılanması Deşifre Oldu: 'ARTI 1' İsimli Yedek Birim Kurmuşlar

Fatih Altaylı, elektriğe yapılan zamların nedenini açıklayarak, "Zamlar dağıtım firmaları için yapıldı çünkü firmalar zarar ediyorlar. Hesapsız borçlanmalar ve kur farkı nedeniyle dağıtım firmaları AKP’ye yakın müteahhitlere satıldı ve şu an dayanamaz hale geldiler" dedi. Altaylı, zammın amacının bu firmaların zararlarını kapatmak olduğunu belirtti.

1 Temmuz'dan itibaren geçerli yeni tarife

Geçtiğimiz günlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarına yüzde 38 zam yapıldığını ve bu zammın 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağını açıkladı. Bu zamla birlikte 100 kWh elektrik tüketimi olan bir evin faturası 207,23 TL olacak. EPDK, enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle perakende satış fiyatlarının güncellendiğini duyurdu.

Farklı abone gruplarına farklı zam oranları

EPDK'nın açıklamasına göre, mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında zam yapıldı. Bu güncelleme ile birlikte 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesinin ödeyeceği tutar 207,23 TL olarak belirlendi.