Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bugün açıkladığı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) göre akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında güncelleme yaptı. ÖTV tutarları, ocak ve temmuz aylarında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Yİ-ÜFE değişim oranına göre düzenleniyor. 2024'ün ocak-haziran döneminde Yİ-ÜFE'nin yüzde 19,49 artmasıyla birlikte, sigara, bira, şarap, yüksek alkollü içkiler, benzinde, motorinde ve LPG'de ÖTV tutarları da artış gösterdi.

Örneğin, sigaralarda 1 pakette 6,49 lira, biralarda 1,51 lira, şaraplarda 7,45 lira, yüksek alkollü içkilerde her litreye düşen alkol derecesi başına 2,06 lira, benzinde 1,84 lira, motorinde 1,72 lira, LPG'de ise 1,41 lira ÖTV artışı yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan büyük personel alımı! 37 ilde 3905 işçi alınacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan büyük personel alımı! 37 ilde 3905 işçi alınacak

Güncellenen maktu ÖTV tutarları, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı. Bu değişiklikler, ilgili ürünlerin fiyatları üzerinde doğrudan etkili olacaktır.