Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü

İzmir'deki bir alışveriş merkezinde çalışan Emrah Aksın, açık hava bölümünde sigara içtiği gerekçesiyle AVM yönetimi tarafından 3 bin lira ceza ile cezalandırıldı. İş yeri bu cezayı Emrah Aksın'ın maaşından kesinti yaparak tahsil etti. Ancak Emrah Aksın, işverenin bu kesintiyi yapma yetkisinin olup olmadığını yargıya taşıdı.

Karşıyaka 2. İş Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme işverenin maddi zararın tahsili için maaştan kesinti yapabilmesi için belirli yasal şartların gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. İş Kanunu ve diğer ilgili kanunlarda belirtilen koşulların sağlanmadığı gerekçesiyle Emrah Aksın'ın maaşından yapılan kesintiyi iptal etti.

Mahkemenin bu kararı üzerine Emrah Aksın, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: "AVM yönetimi ile çalıştığım firmaya durumu ilettim ancak sonuç alamadım. Kendilerini haklı buldular. Konuyu yargıya taşıdım. Üzerinden 1 yıl geçti ve kazandık. Bu sadece benim için geçerli değil. Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Bu davayı herkes için açtım. Benim gibi benzer şekilde ceza kesilen ve ödemek zorunda kalan işçiler için emsal teşkil etmesini isterim."