Ankara 6. İdare Mahkemesi, Yargıtay Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz’in açtığı dava kapsamında, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon hesaplamasında kullandığı tüm bilgi ve belgeleri mahkemeye sunması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, bu belgelerin sunulması için TÜİK’e 30 gün süre tanıdı. Süre içinde belgelerin verilmemesi durumunda ceza uygulanabileceği de belirtildi.

Emeklilere iyi haber

Yeni doğan bebeğini klozete bırakan Rus kadın tutuklandı Yeni doğan bebeğini klozete bırakan Rus kadın tutuklandı

Seyfettin Çilesiz, maaş zamlarının belirlenmesinde kullanılan TÜİK enflasyonunun gerçek enflasyonun altında kaldığını öne sürerek, bu hesaplamaların yeniden yapılmasını talep etmişti. TÜİK’ten yanıt alamayan Çilesiz, kurum hakkında dava açtı. Mahkeme, davada yürütmenin durdurulması talebini de dikkate aldı ve TÜİK’ten detaylı bir savunma istedi.

Savunma için 30 günlük süre

Mahkeme, oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TÜİK’e enflasyon hesaplamasında kullandığı bilgi ve belgeleri sunması için 30 gün süre tanıdı. Eğer TÜİK bu süre içerisinde gerekli belgeleri sunmazsa, mevcut bilgi ve belgelere dayanarak karar verileceği belirtildi.

TÜİK’in belgeleri sunmaması durumunda ne olacak?

TÜİK’in savunmasını yapmaması veya belgeleri sunmaması durumunda mahkeme, dosyadaki mevcut bilgilere göre bir karara varacağını ifade etti. Bu da emekliler ve çalışanlar için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Mahkeme, yürütmenin durdurulması talebini ise TÜİK’in savunması alındıktan sonra inceleyecek.