Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, 4.2 büyüklüğündeki deprem yerel saat ile 17:43'te kaydedildi. AFAD'ın internet sitesinde paylaşılan bu önemli bilgi, bölge halkının da endişelerini artırdı.

Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar

Doğanşehir ilçesi sakinleri, depremi net bir şekilde hissettiler ve hemen ardından AFAD'ın paylaştığı bilgilere ulaştılar. Deprem, özellikle yerin 7,05 km derinliğinde gerçekleştiği için daha yoğun hissedildi ve çevredeki yerleşim birimlerinde de paniğe sebep oldu.

Depremin derinliği neyi ifade ediyor?

Bilindiği gibi depremin derinliği, depremin yüzeye olan etkisini belirleyen önemli faktörlerden biridir. Yerin derinliklerinde meydana gelen depremler, yüzeye daha şiddetli bir etki yapabilirler. Bu nedenle, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşanan bu depremin yerin 7,05 km derinliğinde meydana gelmesi, özellikle bölge halkı arasında büyük bir tedirginlik yarattı.