MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun

Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. SMS ve telefon aramalarının ardından şimdi de e-posta yoluyla yapılan dolandırıcılık girişimleri artış gösteriyor. Bu sefer yurttaşlar, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) adı kullanılarak hedef alınıyor.

Dolandırıcılar, "Sosyal medya hesabınızda bilinmeyen hareket tespit edildi kurtarmak için tıklayın", "Kargonuz için adres saptanamadı düzeltmek için tıklayınız" ve "Kart bilgilerinizi girerek ödeme yapınız" gibi başlıklarla e-postalar gönderiyor. Bu e-postalar, vatandaşları sahte bağlantılara tıklamaya ve kişisel bilgilerini paylaşmaya yönlendiriyor.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, kullanıcılar bu bağlantılara tıkladıklarında küçük bir ödeme yapmaları isteniyor. Kullanıcılar, cüzi bir miktar ödeme yapacaklarını düşünerek kart bilgilerini girdiklerinde, dolandırıcılar bu bilgileri ele geçiriyor. Kullanıcılar, "Kart bilgileriniz hatalı" uyarısıyla karşılaştıkça diğer kart bilgilerini de denediklerinde, tüm bilgiler dolandırıcıların eline geçiyor.

Dolandırıcılar, SunExpress, MASAK ve Binance gibi tanınmış kurumların adlarını kullanarak güvenilirlik sağlamaya çalışıyor. Özellikle MASAK adı, Dilan Polat ve Neslim Güngen gibi fenomen isimlerle bağlantılı kara para aklama suçlamaları nedeniyle dikkat çekiyor ve vatandaşları korkutarak tuzağa düşürmek için kullanılıyor.

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları, bilinmeyen kaynaklardan gelen e-postalardaki bağlantılara tıklamamaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları önem taşıyor. Güvenilir olmayan e-postaları bildirmek ve gerekli önlemleri almak, dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek adına kritik öneme sahip.

140351307 Dsa Dl6S