Manisa Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, olay, 22 Nisan günü saat 17.30 civarında İzmir-İstanbul otobanında yaşandı. Avukat Fatih Uzun ile polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül arasında trafikte çıkan bir tartışma, kısa sürede büyüyerek kontrol dışına çıktı. İddianamede belirtildiği üzere, bu tartışma sırasında Üçgül, Fatih Uzun'un dizine tekme atarak yaralamış ve ardından "Kimin kim olduğunu bilemezsin" şeklindeki bir ifadeyle hakaret etmiş. Bunun üzerine Uzun, "Senin plakan TC, bütün cumhuriyet savcıları ve mafyalar benim elimde, bu yere düşmenin hesabını sana soracağım, bu iş burada bitmedi" şeklinde karşılık vermiş.

Polis Memuru Üçgül'ün Mal Varlığı İncelemeye Alındı

Tartışmanın ardından, Hüseyin Tayfun Üçgül hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından bir idari soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında Üçgül'ün görev yeri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Amirliği'nden daha pasif bir birime taşındı. Soruşturmada, hem trafikte gerçekleşen olay hem de Üçgül'ün mal varlığı incelendi.

Ormanda Park Halindeki Kamyonette Üçgül'ün Cenazesi Bulundu

Bir başka acı olay da 11 Temmuz tarihinde yaşandı. Muğla'nın Ortaca ilçesinin Gökbel Mahallesi'ndeki bir ormanda, park halindeki bir kamyonette bir kişi yatar vaziyette bulundu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ve jandarma ekipleri, kişinin hayatını kaybetmiş olduğunu tespit etti. Maalesef ki bu kişi, 3 çocuk babası Hüseyin Tayfun Üçgül'den başkası değildi.

Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı

Üçgül'ün Davası Düşürüldü

Vefatından 81 gün sonra, bugün, 'alenen hakaret' ve 'kasten yaralama' suçlarından dolayı açılan dava görüldü. Fakat mahkeme, dava sırasında sanığın hayatını kaybetmiş olduğunu gerekçe göstererek davanın düşmesine hükmetti.