Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 4 Haziran Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'na kapsamlı bir sunum yapacak. 3 Şubat'ta Merkez Bankası Başkanlığı görevini üstlenen Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un başkanlığında gerçekleşecek olan bu toplantıda ilk kez milletvekilleriyle bir araya gelecek.

Toplantıda Karahan, küresel ekonomi, enflasyonla mücadele ve para politikası başlıklarını içeren kapsamlı bir sunum gerçekleştirecek. Özellikle faiz kararları, Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve Merkez Bankası'nın 2023 yılı için açıkladığı 818.2 milyar liralık zarar, komisyon toplantısında öne çıkan başlıklar arasında yer alacak. Karahan, bu konularla ilgili milletvekillerinin soru ve eleştirilerine yanıt verecek.

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Merkez Bankası Kanunu'na göre, Merkez Bankası Başkanı'nın banka faaliyetleri ve para politikasına ilişkin olarak yılda iki kez Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nu bilgilendirmesi gerekiyor. Bu bağlamda, Karahan'ın yapacağı sunum, hem milletvekilleri hem de kamuoyu için önemli bilgiler içerecek.

En son 3 Ekim 2023 tarihinde dönemin Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından bilgilendirilen Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, bu kez Fatih Karahan'ın perspektifinden Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ve gelecekteki stratejileri hakkında bilgi alacak.