Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında 5 ve 9. sınıflara yönelik örnek ölçme araçlarını yayımladı. Bu araçlar, Bakanlığın "bütüncül eğitim yaklaşımı" doğrultusunda öğrencilere zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişim sağlamayı hedefliyor. Öğrencilerin gelişimsel özelliklerine uygun olarak hazırlanan ölçme araçları, öğretmenlerin de değerlendirme sürecinde kullanabilecekleri çeşitli yöntemler içeriyor.

Yeni müfredatta, öğretmenlere performans görevleri, projeler, öğrenci portfolyoları ve öz/akran değerlendirme formları gibi farklı değerlendirme yöntemleri öneriliyor. Bu araçlar, öğrenci performansını ölçmenin yanı sıra geliştirici bir rol üstleniyor. MEB, tanılayıcı ve geliştirici yaklaşımlar ile geçerli, güvenilir ölçme araçlarını öğrencilere sunarak eğitim sürecini desteklemeyi amaçlıyor.

Emekliler İçin E-Devlet Uyarısı! Çalışan EYT'lilerin Maaşı Kesilebilir Emekliler İçin E-Devlet Uyarısı! Çalışan EYT'lilerin Maaşı Kesilebilir

Öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunulan bu materyallere Bakanlığın "odsgm.meb.gov.tr" adresinden erişim sağlanabiliyor.