Ekonomistler yanıtladı: Eylül ayı enflasyonu ne olur? Ekonomistler yanıtladı: Eylül ayı enflasyonu ne olur?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin vergi dilimlerini %15’e sabitleyerek önemli bir düzenleme yaptı. Bu değişiklik, öğretmenlerin uzun süredir şikayetçi olduğu yüksek vergi dilimlerinin olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlıyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla yürürlüğe girecek olan bu düzenleme, ek ders alan öğretmenlerin gelir kaybını önlemeyi ve daha fazla derse girmelerini teşvik etmeyi hedefliyor. Ek ders ücretlerinin vergi dilimine göre düşmesi nedeniyle öğretmenlerin ders almak istememesi sorununu çözmek için ek ders ücretleri %15 vergi diliminde sabitlenecek.

Yeni düzenlemeye göre, ek ders ücretleri Ekim ayından itibaren 107-108 lira arasında olacak. Bu, daha önce yüksek vergi dilimlerine giren öğretmenlerin maaş kaybı yaşamalarının önüne geçecek.

Ayrıca, düzenleme ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesini azaltmayı da hedefliyor. Branş öğretmenlerinin 21 saatten fazla derse girmek istememesi nedeniyle oluşan öğretmen açığı, ücretli öğretmenlerle dolduruluyordu. Kadrolu öğretmenlerin daha fazla derse girmelerinin teşvik edilmesiyle, ücretli öğretmen ihtiyacının minimuma indirilmesi planlanıyor.